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Quiche Lorraine avec vers de terre (Fête de la science 2016)


Quiche Lorraine avec vers de terre (Fête de la science 2016)

A l’occasion de la Fête de la science 2016 sur la thématique de l’entomophagie, nous reprenons cette recette publiée par Jen Stout le 3 septembre 2016 sur le site danois Bugsfeed avec ce commentaire :
"Chercher une recette de cuisine du ver de terre en anglais (earthworm recipes) n’est pas un plein succès. Mais en passant en français (’avec ver de terre’) c’est tout de suite plus réussi et ca a l’air plus raffiné".

L’auteur reproduit une recette contenant "16 vers de terre" (ci-dessous) trouvée sur un autre site. Il prévient qu’il n’a pas réussi a trouvé la recette originelle et qu’il n’a pas non plus essayé de la réaliser.

Disclaimer
This recipe is originally credited to something called the Flanagan Parent-Teacher Club Cookbook but we were unable to trace the original publisher. We haven’t tested this recipe, and it doesn’t actually say what to do with the crispy wormy bits and the bacon and the other half of the egg mixture. Can someone help ?

Recipe :
1 9-inch frozen pie crust (or, make your own pastry)
1 beaten egg
1 cup (237 ml) evaporated milk
½ tspn (2.8g) salt
1 cup (125g) cheese
3.5oz (100g) onion, sliced
9 slices bacon, cooked and crumbled
16 individual earthworms
a dash of Worcestershire sauce

Method

Clean the earthworms by washing them thoroughly in cold water. Then boil the earthworms 3 times, using clean water each time.

Spread worms on a cookie sheet and bake them in a 350F (180°C) oven for 10 to 15 minutes, or until worms are “crispy”. Then let worms cool and crumble like bacon bits.

Combine egg, milk, salt and Worcestershire sauce in a bowl. Stir in cheese, sprinkle half of onions over unbaked crust then pour in half of the egg mixture. Top with the onions that are left.

Bake at 350F for 30 minutes and allow to cool for 5 minutes before cutting.

Voir en ligne : Recette sur le site danois Bugsfeed

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