Nos tutelles

CNRS

Nos partenaires

Rechercher




Accueil > Actus > Séminaires, Conférences et Autres manifestations

Appel à communication : The terroir of mountain cheeses : a focus on microbes, animals and production systems Juin 2017


Appel à communication : The terroir of mountain cheeses : a focus on microbes, animals and production systems Juin 2017

Mountain Cheese 2017 The terroir of mountain cheeses : a focus on microbes, animals and production systems
12th Mountain Cheese meeting | (20-22 June 2017)

Preliminary program :
20th of June : Three scientific sessions held in the University of Padova (campus Agripolis - Legnaro) :
The microbiota, from the environment of the farm to the cheese
Phenotyping the cheese-making ability of milk
The farming systems and cheese quality

21st of June  : Visit in an alpine summer farm of the Dolomite Mountains (Malga Juribello, Autonomous Province of Trento), on-farm short communications and social event
22nd of June : Technical session (topic to be defined) in Venice and visit of the town

Paper submission : maximum 4 pages texts for communications or posters are expected for the 31th of March 2017, format will be available soon
Registration fee : 150 euro, grants covering the registration fees will be available for PhD studentsContact persons :
Scientific committee : Bruno Martin, INRA Clermont Ferrand
Organizing committee : Enrico Sturaro, DAFNAE University of Padova enrico.sturaro@unipd.it

Voir en ligne : The terroir of mountain cheeses : a focus on microbes, animals and production systems

Venir nous voir

Ouvert à tous,
le Centre de Documentation vous accueille :

du lundi au vendredi
de 9h à 12h et de 14h à 17h

sur le Technopôle ALIMENTEC,
rue Henri de Boissieu,
01000 Bourg-en-Bresse.

04 74 45 52 07
communication@ethno-terroirs.cnrs.fr